Rogalands-politiet på Twitter

@rogalandops betyr at politiet i Rogaland er på Twitter!

Mer konkret betyr det at operasjonssentralen (ops) til Rogaland politidistrikt twitrer ting som skjer når det skjer.

“Operasjonssentralen i Rogaland politidistrikt tar i bruk Twitter og publikum vi nå kunne lese korte meldinger med relevant informasjon om pågående hendelser i distriktet på “Rogalandops” som er brukernavnet til operasjonssentralen.” politiet.no/rogaland

Det er fremdeles dag en for @rogalandops på Twitter. På grunn av snøvær har det skjed mye trafikalt i distriktet. Dermed har @rogalandops hatt en travel dag. Kl 23:00 hadde de postet hele 20 tweets, hovedsaklig med trafikkrelatert innhold. 996 followers var status da kvelden nærmet seg natt kl 23:00. Noen få minutter senere var tallet 1020 follower.

Klarer Rogaland-politiets operasjonssentral holde dette tempoet spår jeg en stor suksess for dem på Twitter. Mediene klarer ikke holde følge med @rogalandops og deres “instant updates”. Det er ikke kjent hva deres innholdsstrategi er, men etter en dag virker det hele profesjonelt. De oppgir selv deres mål som “Å gi tidsriktig informasjon og kommunisere rakst og effektivt direkte ut til publikum”.

Politiet bruker Twitter som en énveis kommunikasjonskanal. Noen annet ville neppe fungert med tanke på nødmeldinger, fortrolighet og så videre.

Gøril Våland i Politiet er spent på publikums tilbakemeldinger. Jeg kan ikke si annet enn at første dag har vært meget bra. Politiet klarer å kommunisere til nyhetshungrige og engasjerte mennesker. Folk har twitret at det er like mye action som da de hørte på politiradio i gamledager på 80-tallet. Det vil si at @rogalandops kan brukes for underholdning og aktuelle saker. Legger vi alt dette sammen oppleves @rogalandops som en fullverdig nyhetsbringer.

Jeg er spent på om fortsettelsen blir like bra som starten. Klarer Politiet holde motivasjonen oppe i redaksjonen? Jeg håper de gjør det og at ansatte som legger ut poster på Twitter opplever at de gjør noe som publikum opplever som nyttig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *